Berkin Elvan davasında 17. duruşma gerçekleştirildi: Devlet katillerini korumaya devam ediyor

Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın 17. duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bir önceki duruşmada soruşturma aşamasında tanık olarak ifadesi alınan polislerin bu duruşmada dinlenmesi planlanıyordu. Ancak polisler gelmedikleri için daha önceki ifadeleri okundu.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, çocuğunun özelikle hedef seçildiğini vurgulayarak “Hiçbir olay yokken benim çocuğumu bu ekrandaki katil, tetikçi vurdu. 13 yaşındaki bir çocuk nasıl terörist olabilir! Bunu açıklasınlar.” dedi.

Ardından söz alan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan,  “Ben buraya Berkin olarak geldim. 17 duruşmadır bu mahkeme o katili aklamaya çalışıyor. Her şey meydanda. Öldürülen çocukların suçlusu adaleti sağlamayanlardır.” diye konuştu.

Berkin Elvan’ın kız kardeşi Özge Elvan, “Dokuz ay boyunca neler yaşadığımı anlatsam yetmez. Annemin gözüne her baktığımda evladının acısını yeniden yaşamaması için ona sarılmadım. Bu salonda biz yargılanıyoruz. Berkin’in masumiyetini anlatmaya çalışıyoruz. Bu çok ironik” dedi.

Ardından Elvan ailesinin avukatları söz aldı. Avukatlar sanığın cezalandırılmasını ve soruşturmanın derinleştirilmesini talep etti. Duruşmaya verilen ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti dosyayı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için savcılığa göndererek duruşmayı 9 Aralık 2020 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası tekrar adliye önünde bir araya gelen aile ve avukatlar açıklama yaptı. Burada konuşan Elvan’ın babası Sami Elvan, hukuka ve adalete aç olduklarını belirterek, “Çocuğumu öldüren kişi ekranlara çıkarak suçsuz olduğunu anlatıyor. Çünkü arkasındaki güce güveniyor. Ancak bütün deliller onun katil olduğunu gösteriyor. Çocuğumun katili ‘Emri ben verdim. Benim polisim destan yazmıştır’ diyendir” ifadelerini kullandı.

Anne Gülsüm Elvan da adalet taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Adalet Ebru Timtik ile mezara gömüldü. Ama biz o adaleti oradan çıkartırız. Bu devran böyle gitmez. Halen çocuklar öldürülüyor. Van’da iki kişi helikopterden atıldı. Yeter artık diyoruz. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir