Norveç’te otobüs şoförleri grevde

Norveç’te 4 sendika, Norveç Taşıma Şirketleri Federasyonu (NHO) ile 18 Eylül Cuma gününden itibaren ücret artışı talepleriyle görüşmelere devam ediyordu. Önceki gece 04.00’te görüşmelere son veren sendikalar Pazar sabahı 06.00 itibariyle greve başlama kararı aldı.

Karar sonrasında 3 bin 800 otobüs şoförü dün (21 Eylül) greve başladı. Greve çıkan işçilerin bin 900’u Nakliye Şirketleri Çalışanları Sendikası (YTF), bin 100’ü Norveç Birleşik Sendikalar Federasyonu (Fellesforbundet), 600’ü Ulusal Tren Yolu Çalışanları Birliği (Jernbaneforbundet), 200’ü ise Norveç Belediye ve Genel İşçiler Sendikası (Fagforbundet) üyesi. 

Grev nedeniyle başkent Oslo’da tüm otobüs trafiği dururken Fellesforbundet ve Jernbaneforbundet sendikaları Cumartesi günü 4.500 şoförün daha greve başlayacağını duyurdu.

Eylem, Vestland, Trøndelag, Rogaland ve Finnmark bölgelerini kapsıyortüm sürücüleri içeriyor. Jernbaneforbundet ayrıca Nordland ve Agder’in bazı bölgelerindeki otobüs şoförlerinin de greve çıkacağını duyurdu.

Tarafların Cumartesi gününe kadar anlaşamaması halinde, ülke genelinde toplam 8500 civarında otobüs şoförü grev yapacak.


Yorumlar

“Norveç’te otobüs şoförleri grevde” için bir yanıt

  1. […] Norveç’te otobüs şoförleri grevde Grev Norveç Otobüs Şoförleri Sınıf Mücadelesi 2020-09-26 Yeryüzü Postası Paylaş […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir