10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Ali Kitapcı’ya “terörist” ithamında bulunanlarla ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi

kategori:

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi yönetiminin “terör örgütü üyesi” ithamında bulunduğu, 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren anarşist demiryolu emekçisi Ali Kitapcı’nın yakınları tarafından yapılan suç duyurusu ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Karara karşı yapılan itiraz da Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Ali Kitapcı’nın hayatının anlatıldığı “Bizim Ali-Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi” kitabıyla ilgili röportajın yer aldığı Meydan Gazetesi’nin 51. sayısı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülere ‘terör örgütü üyesinden övgüyle bahsedildiği’ gerekçesiyle verilmemişti.

Cezaevi idaresinin Ali Kitapcı ile ilgili “terör örgütü üyesi” şeklindeki ithamları nedeniyle Ali Kitapcı’nın eşi Iraz Emel Kitapcı ve kardeşi İhsan Azmi Kitapcı adına suç duyurusunda bulunulmuş, hapishane yetkililerinin ‘kişinin hatırasına hakaret’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘iftira’ suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir