Oslo’da ırkçılar polis korumasında eylem gerçekleştirdi

kategori:

Irkçı SIAN grubu Norveç’in başkenti Oslo’da eylem yaptı. Eylem sırasında ve sonrasında gerginlik yaşandı.

SIAN, geçen hafta Bergen kentideki olaylı gösterisinden sonra bugün de Oslo’da eylem düzenledi. Meclis önündeki alanda gerçekleşen SIAN eylemine çok az kişi katılırken, grubu protesto etmek için bin kadar ırkçılık karşıtı bir araya geldi.

Evrensel’in haberine göre meclis önündeki alanda polis tarafından geniş önlemler alındı ve ırkçı grubun etrafı bariyerlerle çevrildi. Irkçılığa karşı bir araya gelenler ise slogan atarak, şarkılar söyleyerek ve çeşitli biçimlerde ses çıkararak SIAN propagandasını engellemeye çalıştı. Yaklaşık 20-30 kişilik bir grup ise polis bariyerlerini devirmek istedi, bunun üzerine polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

Daha sonra ise SIAN grubundan bir kadın, Kuran’ın sayfalarını yırtarak provokasyon girişiminde bulundu. Bunun üzerine polis bariyerlerini aşmaya çalışan dört kişi polis tarafından gözaltına alındı. Irkçıların Kuran provakasyonu gerginliği artırırken ırkçılık karşıtları bu duruma izin veren polise tepki gösterdi.

Irkçıların eylemi yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve grup polis korumasıyla bölgeden ayrıldı. Irkçıları koruyan polislere tepkiler ise bir süre daha devam etti. Tepkiler üzerine polis ırkçılığa karşı eylem yapan grup içerisindeki bazı gençleri gözaltına aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir