Suruç katliamının 5. yıl dönümü yaklaşırken İstanbul ve İzmir’de eylemler

Suruç’ta 33 gencin IŞİD üyesi olduğu söylenen bir kişi tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaşamını yitirdiği katliamın 5. yıl dönümü yaklaşırken pek çok yerde eylem gerçekleşti.

İstanbul Kadıköy’de aralarında Devrimci Otonomlar, Anarşist Gençlik ve SGDF’nin de olduğu Gençlik Örgütleri Kadıköy’deki Eminönü İskelesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Eminönü İskelesi önünde toplanan eylemcilerin önü polis tarafından kalkanlarla kesildi. Polis insan zincir ioluşturmak isteyen eylemcileri Covid-19 salgını gerekçesiyle engellemeye çalıştı.

Slogan atılmasını ve katledilenlerin fotoğraflarının taşınmasını da engellemek isteyen polisin provokasyonlarına rağmen eylem gerçekleştirildi. Eylemde 20 Temmuz’da Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilecek anmaya çağrı yapıldı.

Gençlik örgütleri, İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’nda “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganıyla adalet zinciri oluşturdu. Suruç’ta ölümsüzleşen 33 gencin fotoğraflarının taşındığı eylemde “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “Suruç’un hesabı mahşere kalmaz” sloganları atıldı.

20 Temmuz 2015’te yerel saatte 12:00 civarında Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırısı. Saldırıda 34 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir