Hendek’te bulunan Coşkunlar havai fişek fabrikasında patlama

kategori:

Sakarya Hendek’te bulunan Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikanın bulunduğu bölgeden gökyüzüne dumanlar yükseldi. Patlama sesleri kentin her yerinden duyuldu. Gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi yönlendirildi. Düzce ve Kocaeli’den de takviye ekiplerin sevk edildiği bildirildi.

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor. Olayı yakından takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce ise “Çevre illerimizden yardım istedik. Patlamalar, yangın devam ediyor. Net bilgi vermemiz zor şu anda ama yaralılarımız var şu anda. Sayılar, çalışmalardan sonra daha net bir şekilde ortaya çıkacak” dedi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise aynı fabrikada son yıllarda defalarca benzer patlamalar meydana geldiği, 5 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, 100’e yakın işçinin de yaralandığı bildirildi.

13.30 – Sakarya Valisi, fabrika içinde yaklaşık 200 kişinin olduğunu ancak patlamalar nedeniyle içeri girilemediğini söyledi. Sakarya Valisi 56 yaralının hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

14.00 – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter hesabından yapılan açıklamada Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 2 işçinin hayatını kaybettiği, 73 yaralı olduğu belirtildi.

Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitirdiği açıklanan işçi sayısı artıyor. Fahrettin Koca tarafından yapılan yeni açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldiği; 1’i ağır 97 yaralı bulunduğu ifade edildi. Koca, fabrikada çalışan işçi sayısının toplam 186 olduğunu 20 işçinin bugün işe gelmediğini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde patlama sonrasında fabrika civarında kraterler oluştuğu görülüyor.


Yorumlar

“Hendek’te bulunan Coşkunlar havai fişek fabrikasında patlama” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir