Çiğli Akvaryum tesisi işçilerinden eylem

Çiğli Belediyesi Akvaryum Sosyal Tesisleri’nde Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketinde çalışan DİSK/Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi işçiler haklarının gasp edilmesini protesto etti.

Şirketin kısa çalışma ödeneğine başvurduğunu buna rağmen Vefa Destek Grubunda çalıştırıldıklarını söyleyen işçiler koronavirüs nedeniyle çalıştıkları sosyal tesislerin kapatıldığını belirtti. 185 işçinin haklarının gasp edildiği ifade edilen açıklamada, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün salgın sürecinde kendilerine verdiği prim sözünü tutmadığı kaydedildi. Vefa Destek Grubunda çalıştırıldıklarını da söyleyen işçiler, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek yaşadıkları haksızlığı şöyle ifade etti:

“Bizlere sözler verildi, 450 TL prim vereceğiz denildi. Sevindik ama sonradan VEFA grubunda çalışanlara verilen sözler tutulmadı ve işçiler arasında ayrımcılık yapıldı. Mart ayından beri maaş alamayan işçi arkadaşlarımız var. Kimine maaş ödeniyor, kimine maaş ödenmiyor. Bir maaş geriden gelerek çalışıyoruz. Her ayın 10 ve 20 günleri arasında maaşlarımızın ödenmesi gerekiyor ama bizlere taahhüt edilen zamanda maaşlarımız ödenmiyor. Maaşını tam ve zamanında alamayan bizler bankalarla sorun yaşıyoruz, ev sahiplerimizle sorun yaşıyoruz. Faturalarımızı ödeyemediğimiz için elektriğimiz, suyumuz, gazımız  kesiliyor ve açma kapama parası ödemek zorunda bırakılıyoruz.”

İşçiler kendilerini bu koşullara mahkum eden belediye başkanına, şirket müdürlerine ve tüm yetkililere tepki göstererek açıklamayı sonlandırdı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir