Anasayfa / Haberler / Ankara’da HDP’nin belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı

Ankara’da HDP’nin belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı

HDP Ankara İl Örgütü’nün, belediyelere kayyum atanmasına karşı yapmak istediği basın açıklamasına, polis saldırdı. Ablukaya alınan partinin il binasından çıkışlar da polis tarafından engellendi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre ilk polis saldırısında HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gazetecilerin çekim yapması da polis tarafından engellendi. HDP’liler ise polis saldırısını “Faşizme karşı omuz omuza” ve “HDP halktır halk burada” şeklinde sloganlarıyla protesto etti.

Daha sonra bir kez daha eylem yapmak isteyen HDP’lilere polis yine “valilik izni olmadığı” gerekçesiyle saldırdı. Parti binasından çıkan partililere izin vermeyen polis, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Alişan Şahin ve Nihat Akdoğan ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Parti binasının abluka altında tutulmaya devam edildiği bildirildi.

Bugüne kadar HDP’nin seçimleri kazandığı 45 belediye kayyum atandı. Seçimleri kazanan 6 HDP’liye de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. Son olarak Iğdır, Siirt, Kurtalan, Altınova ve Baykan belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösteren HDP’liler, günlerdir birçok kentte eylemler gerçekleştiriyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir