İbrahim Gökçek için düzenlemek istenen törene polis engeli

yazar:

kategori:

Dün (7 Mayıs) yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen tören polis tarafından engellendi.

Polis tarafından sabah saatlerinden itibaren Gazi Mahallesi’ne yığınak yapılırken, cemevine giriş çıkışlar engellendi. Halkın Hukuk Bürosu tarafından ilk saatlerde dört kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Cemevi önünde ise sloganlar ve marşlarla bekleyiş sürüyor. İlerleyen saatlerde cemevi civarında saldırılarına devam eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Daha sonra cemevinin kapısını kırarak içeri giren polis, morgun önünde bekleyenleri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında avukatların ve Grup Yorum üyelerinin de olduğu öğrenildi. Polisin biber gazlı saldırısı sırasında kalp hastası olduğu öğrenilen bir kişi de fenalaştı. Polis İbrahim Gökçek’in cenazesini cemevi morgundan zorla alarak Mehmetçik Vakfı’na götürdü.

Ölüm orucuna 323’üncü gününde ara vermesi sonrası kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesi Gazi Cemevi’ne getirilmişti. Burada düzenlenecek anmanın ardından cenazenin memleketi Kayseri’ye gönderileceği açıklanmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir