Anasayfa / Haberler / İZSU işçileri salgına karşı önlem alınmaması nedeniyle greve başladı

İZSU işçileri salgına karşı önlem alınmaması nedeniyle greve başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU’da çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler, koronavirüs salgınına karşı yeterli önlem alınmaması nedeniyle greve başladı. İşçiler “İzmir’in mahallerinde, sokaklarında ve 30 ilçesinde, binlerce köyünde, binlerce insanla karşı karşıya gelen 1 milyon sekiz yüz bin üzerindeki abonenin her ay düzenli olarak sayacını okuma yapan ve açma kapama işçileri olarak koronavirüs salgınına karşı alınmayan önlemler yüzünden iş bırakıyoruz” dedi.

Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler, sendikanın çağrısına ve talebine karşı İZSU yetkililerinin bir önlem almamasını eleştirdi:

“Sendikamızın çağrısı olarak salgının riski oluşturan yerlerde İZSU’nun yetkililerine önlem alınması, hizmetler bazında aciliyeti olmayan ve halk sağlığını ilgilendiren bir durum yok ise işlerin durdurulması, acil yerlerde dönüşümlü olarak nöbetçi bırakılması, esnek çalışılmaya geçilmesi, işçileri ücretli izine çıkarılması yönündeki taleplerimize karşı yetkililer dalga geçer gibi biz işçilere ‘maske, eldiven ve dezenfektan verdik. Onlara bir şey olmaz’ diyerek işçileri alana çıkarmaya çalışmaktadır.”

İZSU yetkililerinin, İZSU’nun şubelerinin içerisinde çalışan memur ya da işçileri asgari düzeye indirerek esnek ve dönüşümlü bir sürece geçerek işçiler arasında ayrım yaptığını belirten işçiler, “Her gün binlerce insanla karşı karşıya olan işçiler, işlerini yapmak için İZSU’nun temin ettiği araca en az beş kişi bindirilerek kilometrece yol giderek işçiler arasındaki salgın riskini iki kat artırmaktadır. Bu durum kabul edilebilir değil” dedi. (Kaynak: Evrensel)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir