İSKİ’de çalışan 800 sayaç okuma işçisi, korona önlemi alınmadan çalışmaya zorlanmalarına karşı greve çıktı

İBB bünyesinde kurulan İSPER adlı şirketine bağlı olarak, İSKİ bünyesinde çalışan yaklaşık 800 sayaç okuma işçisi dün (21 Mart) grev yaptı  Koronavirüs (Covid-19) salgını koşullarında hiçbir önlem alınmadan, hijyenden uzak koşullarda işçilerin çalıştırılmak istendiğini ve bunun üzerine işçilere sahadan çekilme çağrısı yapan DİSK Enerji-Sen, acil tedbir alınmasını istedi.

Enerji-Sen, İSKİ’ye çağrıda bulunarak taleplerinin karşılanmaması halinde 23 Mart Pazartesi günü görüşme için İSKİ Genel Müdürlüğü’nde olacaklarını açıkladı.

“İş işten geçmeden acil çözüm istiyoruz” başlıklı yazılı bir açıklama yayımlayan Enerji-Sen, örgütlü oldukları İBB’ye bağlı olan İSKİ ve İGDAŞ işyerlerinde başta olmak üzere, sahada çalışmakta olan işçiler için gerekli tedbirlerin alınması ve bu salgından korunması yönünde defalarca yazı yazdıklarını ve tavsiyelerde bulunduklarını belirtti.

Yaşanılan bu halk sağlığı sorununa acil çözüm istiyoruz. Başta işçilerimiz ve İstanbul halkının çıkarlarına olan taleplerimiz açık ve nettir” diyen Enerji-Sen, taleplerinin karşılık bulmaması halinde 23 Mart Pazartesi günü, saat 14.00’da sendika yöneticileri ve tüm iş yeri temsilcilerinden oluşan bir heyetle, kriz masası ve İSKİ Genel Müdürlüğü’yle görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti. (Kaynak: sendika.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir