ÇHD’den avukat Muhittin Köylüoğlu hakkında açıklama: Çok sayıda kadının cinsel saldırıya ve tacize maruz kaldığı öğrenilmiştir

İstanbul’da bir hukuk fakültesi öğrencisi Twitter üzerinden yanında çalıştığı avukat Muhittin Köylüoğlu tarafından tacize uğradığını açıkladı. #ÖykülerinSesiOl etiketi ile gündeme gelen olayın ardından birçok kadın avukatın tehdit ve tacizlerine maruz kaldığını yazdı.

Birçok kadının yaptığı paylaşımlar sonrasında İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu Twitter hesabından, “Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevk edildi. Öykü’nün anlatımı için de re’sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu… Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz” açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından da bir açıklama yapıldı. “Şubemiz üyesi arkadaşlarımızın da hukuki desteği ile konu takip edilmiş, çok sayıda kadının cinsel saldırıya ve tacize maruz kaldığı öğrenilmiştir.” ifadeleri kullanılan açıklamada “Öncelikle, M.K.’nın cinsel, fiziksel ve psikolojik saldırısına maruz kalan tüm kadınları şikayetçi olmaya çağırıyor, sonuna kadar kadın meslektaşlarımıza ve saldırıya maruz kalan kişilere destek vereceğimizi belirtiyoruz.” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir