Avukatlar yüksek fiyatlar ve ayrımcılığa karşı adliyelerdeki kantin ve yemekhaneleri boykot ediyor

İstanbul’daki adliye yemekhane ve kafeteryalarda savcı, hakim ve adliye personeli dışındakilere uygulanan yüksek fiyatlar ve ayrımcılığı protesto etmek bugün avukatlar tarafından, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde eylem gerçekleştirildi.

İstanbul Adliyesi’nde bulunan Ak-Er isimli catering şirketi tarafından işletilen kafeterya önünde yapılan eylem nedeniyle polis ve özel güvenlik görevlileri yığınak yaptı. Avukat örgütleri tarafından düzenlenen eylemde İstanbul Barosu’nun kantin ve yemekhaneleri boykot kararının desteklendiği belirtildi.

Avukatlar adına basın açıklamasını okunan basın açıklamasında ”İstanbul adliyelerinde avukat, hakim-savcı ve adliye personeline uygulanan fiyat eşitsizliğini protesto amacıyla İstanbul Barosunun aldığı boykot kararını destekliyoruz. Adliyeler; her gün daha fazla, halka ve yargı mekanizmasında halkın temsilcisi durumundaki avukatlara yabancılaştırılan mekanlar haline geliyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada rantçı ve ayrımcı uygulamaların terk edilmesi çağrısı yapılırken fiyatların herkes için makul düzeye indirilmesi talep edildi.

Açıklama sonrasında avukatlar adliyede boykot çağrısı yaptıkları bildiriyi dağıttı. İstanbul Barosunun adliye yemekhane ve kafeteryalarındaki yüksek fiyatlar ve ayrımcılık nedeniyle boykot kararı almıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir