Anasayfa / Haberler / Almanya’da iklim eylemcileri kömür madenlerine karşı işgal eylemleri gerçekleştirdi

Almanya’da iklim eylemcileri kömür madenlerine karşı işgal eylemleri gerçekleştirdi

İklim eylemcileri Cumartesi günü Almanya’nın doğusunda bulunan bir dizi kömür madenine yönelik işgal eylemleri gerçekleştirdi.

Eylemciler Cumartesi günü sabah saatlerinde Brandenburg eyaletinde bulunan Jänschwalde ve Welzow-Süd madenlerinin yanı sıra Saksonya eyaletinde bulunan United Schleenhain madenlerine girdi. Eylemciler kömür akışını engellemek için madenlere giden tren yollarını kapattı.

Öte yanda Jänschwalde’de maden sahasına girmeye çalışan eylemcilere polis saldırısı gerçekleşti. Yaşanan çatışmada 3 polisin yaralandığı iddia edildi. Jänschwalde madeninde yer alan enerji santrali Avrupa’nın iklim için en fazla olumsuz etkisi olan santral olarak biliniyor.

Welzow-Süd madeninin işleten şirket olan LEAG ise eylemcileri ceza soruşturması ile tehdit etti.

İklim eylemcilerinin örgütlendiği Ende Gelände (Yolun Sonu) isimli grup işgal eylemlerine yaklaşık 4000 kişinin katıldığını açıkladı.

Alman hükümetinin iklim politikalarını eleştiren eylemcilerin sözcüsü Johnny Parks “Kritik bir noktadayız. İklim krizini durdurabileceğimiz zaman aralığı çok hızlı bir şekilde kapanıyor” ifadelerini kullandı. Parks “Bugünkü protestomuzla madenin tamamen kapatılması gerektiğine dikkat çekiyoruz” dedi.

Almanya’da geçen Cuma günü yapılan iklim protestolarına 600 binden fazla kişi katılmıştı. 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir