Lübnan’da halk genel grev çağrısıyla anayolları trafiğe kapattı

yazar:

kategori:

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri’nin istifasının ardından Lübnan halkı başkent Beyrut’taki Riyad el-Sulh meydanını doldurarak hükümet karşıtı protestolarına 3 Kasım pazar gecesi de devam etti. “Devrim”, “Mezhep eksenli protestolara son” sloganlarının atıldığı protestolarda “kamu mallarının iadesi” ve “yolsuzluğa karışanlardan hesap sorulması” talepleri yükseldi.

Yurt genelindeki grev çağrılarına destek veren üniversite öğrencileri Beyrut Amerikan Üniversitesi’nin ana giriş kapısının bulunduğu sokağı kapattı.

Hariri’nin istifasının yeterli olmadığını ifade eden halk, “Hepsi hepsi demektir” sloganlarıyla yolsuzluğa karışan siyasetçilerin hepsinin istifasını istedi.

Genel greve uyulması çağrısıyla Lübnan’ın birçok bölgesinde anayolları trafiğe kapatan halk hafta boyunca uygulama çağrısı yaptıkları grev için yol kapama eylemlerine de devam edeceklerini belirtti.

Protestocular dün (4 Kasım) sabah saatlerinde Lübnan Merkez Bankası ve İçişleri Bakanlığı’na giden yolda barikat kurdu.

Dün (4 Kasım) akşam saatlerinde pencere ve balkonlardan tencere ve tavalara vurarak ses çıkaran halk protestolara destek verdi. (sendika.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir