Brezilya’da Amazonlar’da süren yangınlardan sorumlu tutulan hükümet protesto edildi

yazar:

kategori:

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde hükümet, Amazonlar’da devam eden yangınlardan sorumlu tutularak protesto edildi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve hükümetinin Amazon ormanlarında devam eden yangınlara yol açan  politikalarının protesto edildiği eyleme, Amazon yerlileri de katıldı. Eyleme katılan bazı kişilerin Bolsonaro ve Brezilya Çevre Bakanı Ricardo Salles’in maskelerini takarak ellerindeki sembolik testereyle ağaç kesme eylemini canlandırdığı, bazılarının da “Amazon için mücadele et!” yazılı tişörtler giydiği gözlendi.

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE), dünyanın en büyük yağmur ormanlarının bulunduğu Brezilya’da, bir yılda 72 bin orman yangını çıktığını açıklamıştı.

INPE verilerine göre, ülkedeki orman yangınları son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yangın sayısında geçen yıla oranla yüzde 83 artış oldu. Ayrıca bir hafta içerisinde korunan bölgeleri ve yerli halkları olumsuz etkileyen yaklaşık 10 bin orman yangını meydana geldi.

Devlet Başkanı Bolsonaro, pervasız bir şekilde, ülkedeki orman yangınlarının arkasında yaşam alanı savunucusu kitle örgütlerinin olabileceğini ileri sürmüştü. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir