Hayatı tehlikede olan İranlı anarşist tutsak Soheil Arabi için kampanya

Hayatı tehlikede olan İranlı anarşist tutsak Soheil Arabi için CNT AIT kampanya başlattı. Açlık eyleminde olan Soheil Arabi son olarak yine gardiyanların saldırısına uğradı.

İranlı anarşist tutsak Soheil Arabi, Aralık 2013’te Tahran’da Devrim Muhafızları (IRGC) tarafından tutuklandı ve Peygambere ve diğer yaptırımlara hakaret ettiği için 2014’te ölüm cezasına çarptırıldı. Temmuz 2015’te ölüm cezası 7.5 yıl hapis cezasına çevrildi. Ayrıca eylül ayında “13 din kitabı okuması ve iki yıl teoloji eğitimi görmesi” olarak yeni hükümler verildi. bununla kalmayan İran Arabi’yi Ekim 2018’de tekrar üç yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

Anarşist tutsak Arabi geçmişte hapishanede işkence görmüştü. Yakın zamanda tutsakların durumu hakkında yazdığı mektupla bağlantısı nedeniyle devlet görevlilerince çağrıldı, sorgulandı ve ciddi şekilde dövüldü. Sonuç olarak, ağır bir şekilde yaralandı. Buna rağmen götürüldüğü hastanede tedavi edilmeden hapishaneye geri getirildi. Ayrıca telefona ve ziyaretçilere ulaşması engellendi. Ayrıca yaralanmadan dolayı Arabi’nin acil bir ameliyat olması gerekiyor.

Bütün bunlar üzerine Soheil Arabi, 15 haziranda üçünkü kez açlık eylemine başladı. Arabi’nin sağlığı kritik bir şekilde kötüleşti. Soheil Arabi’nin üçüncü kez açlık eylemi yapmasına neden olarak kötü hapishane koşullarını, tutsaklara gardiyanlar ve yetkililer tarafından uygulanan başta şiddet uygulama olmak üzere kötü muamelesini ve hapishanedeki çeşitli mahrumiyetleri protesto etmeyi gösterdi.

Anarşist tutsak Soheil Arabi son olarak 2018 Kasım’ında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde hapishaneden “İnsanlık en iyisini hak ediyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele etmekten bahsedin!” başlığıyla bir mesaj göndermişti. (Kaynak: Medyan Haber)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir