Anasayfa / Haberler / Özsüt işçilerinin alacakları için başlattıkları direniş sürüyor

Özsüt işçilerinin alacakları için başlattıkları direniş sürüyor

Kadıköy Özsüt’te çalışan işçiler gasp edilen ücretleri için eylemlerine devam etti.

3 Temmuz’dan bu yana Özsüt önünde eylemlerini sürdüren işçilerden 16’sı eylemleri sonucu haklarını alırken ücretleri ödenmeye iki arkadaşları için eylemlerine devam ediyorlar.

Eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu işçilerin ücretlerinin gasp edilmesini ve eylem karşısında yapılan polis yığınağını teşhir etti. İşçilerle dayanışma çağrısı yaptı.

Piroğlu’nun ardından işçiler adına basın açıklamasını Cansu Sayra Andaç okudu. 24 gündür direnişte olduklarını belirten Andaç, “18 emekçi ve arkadaşımızın hakkını gasp eden direniş sonrası ise geri adım atarak 16 arkadaşımızın maaşını ödedi fakat hala 2 arkadaşımızın hakları teslim edinceye kadar 24 gündür olduğu gibi burada, Özsüt önünde direnişte olacağız” dedi.

Özsüt ürünlerini boykot etmeye çağıran Andaç, “Yalılarında rahat rahat oturarak bizim alınterimizi vermeyen patronlardan, büyük sermaye sahiplerinden ve işbirlikçilerinden hakkımızı alana kadar Özsüt ürünlerini boykot edin. İşçinin hakkını vermeyen işletmenin çayını içmem, pastasını yemem deyin” ifadelerini kullandı.

“Çav Bella” marşıyla sona eren eylemde “Özsüt sözünü tut hakkımızı ver!”, “Özsüt işçileri yalnız değildir!” sloganları atıldı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir