Washington’da geri gönderme merkezindeki araçlara yönelik sabotaj eylemi düzenlemek isteyen anarşist polisler tarafından katledildi

kategori:

Washington Vashon Adası’ndaki ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Tacoma Kuzeybatı Geri Gönderme Merkezi’ne yönelik sabotaj eylemi düzenlemek isteyen 69 yaşındaki anarşist Willem Van Spronsen polis tarafından katledildi.

Van Spronsen’in Cumartesi günü erken saatlerde geri gönderme merkezinde bulunan ve göçmenlerin sınırdışı edilme işlemlerinde kullanılan taşımacılık tekeli GEO’ya ait otobüs filosunu yakmaya çalıştığı belirtiliyor. Polis tarafından Van Spronsen’in elinde tüfek olduğu iddia edilse de ilk kimin ateş açtığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Van Spronsen’in dört polis tarafından aynı anda ateş açılarak katledildiği belirtiliyor.

Tacoma geri gönderme merkezindeki insanlık dışı koşular ve göçmenlerin zorla sınır dışı edilmelerine karşı sık sık eylemler gerçekleştiriliyor. Van Spronsen’in de geçen sene gerçekleşen bir gösteri sırasında gözaltına alındığı ve yargılandığı öğrenildi.

Tacoma geri gönderme merkezine karşı eylemleri örgütleyen aktivist gruplardan La Resistencia ise konuya ilişkin facebook sayfasından bir açıklama yaparak Willem Van Spronsen’in medyada iddia edildiği gibi gözaltı merkezinin kendisini değil geri gönderme merkezinin karşısındaki otoparkı hedeflediğini, burada göçmenleri sınırdışı edilecekleri Yakima Havaalanı’na taşıyan bir otobüs filosunun bulunduğunu belirtti. La Resistencia tarafından yapılan açıklamada “Bay Van Spronsen, vurulduğu ve öldürüldüğü zaman sürgün otobüslerini ateşe vermeye çalışıyordu. Eylemleri, bu ülkedeki çaresizlik düzeyini üzücü bir şekilde yansıtıyor. Hükümetin hem şu anda ABD’de yaşayan hem de sığınma talebinde bulunan göçmenleri kafese koymak için geri gönderme merkezlerinin kullanılmasını da içeren göçmenlere yönelik çirkin şiddet politikaları hakkında fikir veriyor.” ifadeleri kullanıldı.


Yorumlar

“Washington’da geri gönderme merkezindeki araçlara yönelik sabotaj eylemi düzenlemek isteyen anarşist polisler tarafından katledildi” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir