Anasayfa / Haberler / Arjantin’de 24 saatlik genel grev

Arjantin’de 24 saatlik genel grev

Arjantin’de IMF programlarını hayata geçiren Macri hükümetinin saldırılarına karşı dün genel greve çıkıldı.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre enflasyonun yüzde 50’lere tırmandığı Arjantin’de alım gücünün düşmesi nedeniyle sendikaların maaşlara enflasyonun yaratığı kaybı karşılayacak oranda zam talep etmesi ise hükümet tarafından karşılanmıyor. Üstelik temel hizmetlerde sürekli yapılan zamlar yoksulluğu arttırırken işsizlik de artmaya devam ediyor.

Bütün bu sorunlar karşısında dün (29 Mayıs) Genel Çalışma Konfederasyonu’nun (CGT) çağrısıyla Arjantin’de işçi ve emekçiler genel greve çıktı. 24 saat süren grev ile metro, otobüs, gemi, havayolu ulaşımı tamamen durdurulurken bankalar, okullar ve hastaneler de büyük oranda hizmet vermedi.

Başkent Buenos Aires’in çeşitli noktalarında da protestolar gerçekleştirildi.

Şehir merkezinde ise sabah saatlerinden itibaren toplanan sendikalar hükümeti protesto etti. Binlerce kişinin katıldığı eylemde hükümet ve IMF karşıtı pankart ve dövizler taşındı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir