ODTÜ öğrencileri Bahar Şenliği’nin yasaklanmak istenmesini protesto etti

ODTÜ öğrencileri, bahar şenliğinin yasaklanmak istenmesini protesto ederek Rektörlük kapısına dayandı. 99 öğrenci topluluğu ve spor kulübünün imzaladığı ortak açıklamada, şenliğin Devrim Stadyumu’ndan çıkarılamayacağı vurgulandı. Öğrenciler eylem boyunca “Şenlik ODTÜ’nün, ODTÜ bizimdir” sloganı attı.

ODTÜ Rektörlüğünün “olanak yok” açıklaması sonrası pek çok sanatçı şenliğe ücretsiz katılabileceğini söylemişti. Bunun üzerine rektörlük 15 Nisan’da öğrencilere ve ODTÜ mensuplarına gönderdiği bir e-posta ile 33. ODTÜ Bahar Şenliği’nin 23-24-25 Nisan tarihlerinde KKM ve çevresi ile sınırlı şekilde yapılmasını önerdi. Bunun üzerine bini aşkın öğrenci Rektörlük binası önünde toplandı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök’ün “LGBT, Marksist, aşırı sol, HDP gruplar” ve “Traktör bile istediler” sözlerine tepki gösteren öğrenciler, kartondan yaptıkları “06 Aşırı Sol” plakalı traktör maketini Rektörlük binasının önüne bırakıldı. Öğrenciler sık sık “Traktör burada rektör nerede”, “Şenlik ODTÜ’nün ODTÜ bizimdir” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları attı. Coşkulu ve kitlesel geçen buluşmada öğrenciler, çöp kutusu ve tencere kapağı gibi araçlardan yaptıkları enstrümanlarla müzik yaptı. 

Basın açıklamasına imzacı olan tüm toplulukların isminin okunmasının ardından basın açıklamasını şenliği düzenleyen Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Şimşek okudu. ODTÜ’de faaliyet gösteren 99 öğrenci topluluğu ve spor kulübünün imzaladığı basın açıklamasında “Baskılarınızın, engellemelerinizin, iptallerinizin, yalanlarınızın, hedef göstermelerinizin ve bizi LGBT, aşırı sol, Marksistler ve HDP diyerek marjinalleştirme çabanızın karşısında onlarca topluluk olarak dimdik ayaktayız” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir