Cumartesi Anneleri 728. haftada gözaltına kaybedilen kadınları andı

yazar:

kategori:

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 728. haftada gözaltında kaybedilen kadınlar için bir araya geldi. Dün gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde kadınlara yönelik polis saldırısına tepki gösteren Cumartesi Anneleri, “Bir yerde baskı şiddet varsa direniş de var” dedi.

728. hafta açıklamasını okuyan Maside Ocak,  “Dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ydü. Dünyanın her yerinde kadınlar; eşitlik ve özgürlük taleplerini ortaklaştırarak meydanlara çıktılar. Baskıya ve eşitsizliğe karşı mücadele ve dayanışma kararlılıklarını yükselttiler. Biz de bu kararlılığa, insan onurunu zedeleyen cezasızlığa ve adaletsizliğe karşı sesimizi yükselterek katılıyoruz. 8 Mart’a kadına yönelik devlet şiddeti ve Cumartesi Anneleri’ne Galatasaray’ın polis zoruyla yasaklanmasıyla girdik. 28 haftadır açıklamalarımızı kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’da gerçekleştiremiyoruz” dedi.

Erkek egemen sisteme karşı çıkacaklarını belirten Ocak şöyle devam etti: “Kadınları korkuyla, şiddetle, ölümle terbiye etmek isteyen, onlardan itaatkâr olmalarını bekleyen erkek egemen sisteme, insanlığın en temel değeriyle cevap veriyoruz; baskı varsa, şiddet varsa, adaletsizlik varsa direniş de var olacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir