Sırbistan’da binlerce kişi hükümete karşı sokaktaydı

kategori:

Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’e karşı düzenlenen protesto gösterileri dördüncü haftasında da devam etti. 25 bin gösterici, Vucic yönetimi altında azaldığını belirttikleri demokratik özgürlükler için yürüdü.

Gazete Karınca’nın haberine göre başkent Belgrad’da bir araya gelen binlerce protestocu “Hırsız Vucic” sloganı attı, “Yalanlara son” pankartları taşıdı.

Gösteriye katılanlar basın özgürlüğü talep ederken, gazetecilere ve muhalif siyasetçilere yapılan saldırıların da son bulmasını istedi.

Ülkedeki hükümet karşıtı protestolar, dört hafta önce muhalefetteki Sırbistan Solu Genel Başkanı Borko Stefanovic’in saldırıya uğraması nedeniyle başlamıştı.

Stefanovic’in, Krusevac şehrinde yapmayı planladığı konuşma öncesinde bir saldırganın başına vurması sonucu yaralanmıştı.

Saldırı Cumhurbaşkanı Vucic tarafından da kınansa da muhalefet, yaptığı açıklamalarla ülkeyi şiddet iklimine sürüklemekle suçladığı Vucic ve iktidardaki partisini bu saldırıdan sorumlu tutuyor.

Hükümete muhalif olanlar Cumhurbaşkanı Vucic’in medya üzerinde sıkı bir denetiminin olduğunu, muhaliflerin sesini kıstığını ve partisinin rüşvet aldığını iddia ederken, Vucic bu iddiaları reddediyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir