Tutuklu 3. Havalimanı işçisi ve sendikacıdan 30’u tahliye edildi

kategori:

14 Eylül’de 3. Havalimanı inşaatında çalışma koşullarının düzeltilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması için eylem yaptıkları için gerekçesiyle haklarında dava açılan 31’i tutuklu 62 işçi ve sendikacı dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada avukatlar iddianamenin reddedilmesini ve tüm sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep etti. Avukatların beyanlarının ardından hakim, avukatların iddianamenin değerlendirilmesi ve derhal beraat taleplerini reddetti. Ardından işçi ve sendikacıların savunmalarına geçildi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme 30 tutuklu işçi ve sendikacı için adli kontrol şartı ile tahliye kararı verdi. İşçilerden Serhat Bilici’nin ise ifadesi alınmadığı gerekçesiyle tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma, 20 Mart 2019 tarihine ertelendi.

Duruşma öncesi ise 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. “Tutuklu işçiler serbest bırakılsın” pankartı açılan basın açıklamasında konuşan İnşaat-İş’ten Tezcan Acu, “Kötü yaşam koşulları ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlatılan isyan haksızca bastırılmış, arkadaşlarımız tutuklanmıştır. Bugün burada tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kötü koşullar hala devam ediyor” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir