Alexis için 6 Aralık’ta Yunanistan genelinde eylem çağrısı

15 yaşındaki Alexandros Grigoropoulos’un (Alexis) polis tarafından katledilmesinin 10. yıl dönümü olan 6 Aralık’ta Yunanistan genelinde eylem çağrıları yapıldı.

Athens Indymedia’da yayınlanan çağrıda 6 Aralık’ta işgaller ve öğrenci eylemleri organize edileceği duyuruldu. Açıklamada Yunanistan genelinde saat 12.00’de öğrencilerin gösterileri olacağı akşam ise herkesin katılacağı eylemler gerçekleştirileceği belirtildi. “6 Aralık’ta Yunanistan’da işgaller ve öğrenci eylemleri organize edeceğiz.” denilen açıklamada “Öğrencilerin direnişi, iktidara, yarattığı ve topluma yaydığı milliyetçiliğe karşıdır ve böyle olacaktır. Devrimci değişimin tohumları ve adaletsizliğin ve eşitsizliklerin olmadığı bir toplum umudu bugün yeni nesilde bulunuyor.” ifadeleri kullanıldı.

Alexandros Grigoropoulos 6 Aralık 2008’de arkadaşı Nikos Romanos ile Atina’nın Exarcheia bölgesinde otururken yanlarına gelen polislerden birinin ateş etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Alexis’in 15 yaşında katledilişinden sonra Atina başta olmak üzere Yunanistan’ın birçok şehrinde iki hafta süren bir ayaklanma patlak vermişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir