Anasayfa / Haberler / Fransa’da sağlık çalışanlarından ‘Yeni Sağlık Yasası’na karşı eylemler

Fransa’da sağlık çalışanlarından ‘Yeni Sağlık Yasası’na karşı eylemler

Emanuel Macron hükümetinin hazırladığı yeni sağlık yasasını eleştiren ve haklarını alamadıklarını beliren hemşireler ve hasta bakıcılar ülke genelinde eylem yaptı.

ETHA’nın haberine göre Fransa genelinde 16 sağlık örgütünün çağrısı üzerine yapılan eylemler etki yarattı. Macron hükümetinin hemşirelerin çalışma şartlarını görmezden gelerek yeni sağlık yasasında yeterince hemşirelere hak tanımamış olduğunu söyleyen hemşireler hükümetin sağlık yasasına karşı sokağa çıktı, iş yavaşlama eylemi yaptı.

Paris’te Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, mesleki haklarının tanınması, daha iyi bir ücret, çalışma ortamının kalitesinin yükseltilmesi, iş güvenliği ve işlerinde daha fazla özerklik talep ediyor.

Eylemci bir hemşire yaptığı açıklamada “Yıllardır mesleğimi yapıyorum, haftanın yedi günü çalıştığım oldu. Hatta 24 saat da çalıştım, son bir kaç yıldır, haklarımız gasp edildi, hükümetle yapılan görüşmelerden hiç bir sonuç alamadık. Sokağa inmek zorunda kaldık. Yoksa eksi 2 derece soğukta burada olmak yerine ilacını vermemi bekleyen hastamın başında olmak isterdim” dedi.

Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapan göstericiler arasından 12 kişilik bir heyet Sağlık Bakanı ile görüşerek taleplerini iletti.

Fransa’da sağlık işkolunda hizmet veren hemşire ve hasta bakıcıların yüzde 80’ni kadınlardan oluşuyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir