Anasayfa / Haberler / Hambach Ormanı için binlerce yaşam savunucusu eylem düzenledi

Hambach Ormanı için binlerce yaşam savunucusu eylem düzenledi

Alman enerji firması RWE’nin linyit madenini genişletmek için yok edilme tehditi altındaki Hambach ormanında kalan 200 hektarlık alandaki ağaçların kurtarılması talebiyle gösteri düzenlendi.

DW Türkçe’nin haberine göre yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla Hambach Ormanı’nda iki ayrı noktada düzenlenen gösterilerde, yaşam savunucuları “kömür ocaklarına derhal son verilmesi” çağrısı yaptı.

Perşembe günü Hambach Ormanı yakınlarındaki Düren tren istasyonuna gelen yaklaşık bin yaşam savunucusu istasyondan ayrılmayı kabul etmeyince polis saldırısı yaşanmıştı. Gösteri için organize edilen bir tren, yolculuğuna Prag’dan başlamış, Viyana’dan ve çok sayıda Alman şehrinden de eyleme katılmak isteyen göstericileri alarak Düren’e varmıştı.

12 bin yıllık ormanın şu ana kadar yüzde 90’ı yok edildi. Yaşam savunucuları ise geri kalan yüzde 10’luk kısmı kurtarmak için beş yıldır ağaçlara kurdukları evlerde yaşıyorlardı. Ekim ayı başında geri kalan ağaçların kesilmesini protesto eden yaşam savunucularının bulunduğu son ağaç evin de tahliye edilmişti. Ancak Almanya Çevre ve Doğayı Koruma Birliği’nin (BUND) açtığı davadan ağaçların kesilmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararının çıkmasıyla polis ormandan çekilmiş ve aktivistler üç ağaç evi yeniden inşa etmenin yanı sıra yeni barikatlar da kurmuşlardı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir