Anasayfa / Haberler / KHK ile ihraç edilen Kenan Güngördü Ankara’ya yürüyor

KHK ile ihraç edilen Kenan Güngördü Ankara’ya yürüyor

Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışırken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3 Nisan 2018’de “güvenlik soruşturması” gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Kenan Güngördü, “İşimi geri istiyorum” talebiyle belediye önünde başlattığı oturma eyleminin 174’üncü gününde Ankara’ya yürüme kararı aldı. Zeytinburnu Belediyesi eylemin startını veren Göngürdü, ilk günde, Kadıköy Belediyesi önünde oturma eylemi yapan Boran Atıcı’yı ziyaret etti. Burada ilk gününü tamamlayan Güngördü, ikinci gününde Gebze’de bulunan Flormar işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Bugün ise, Düzce’de işini geri KHK ile ihraç edildiği işine iade edilme talebiyle Düzce’de oturma eylemi yapan Alev Şahin ziyaret etmesi bekleniyor.

MA’ya konuşan Güngördü haksız ve hukuksuz yere işten atıldığını belirterek birçok yerde işini geri almak için eylem yaptığını hatırlattı. Oturma eylemi yaptığı süre zarfında AKP’lilerin “saldırılarına” uğradığını ileri süren Güngördü, “Defalarca telefonla arayarak tehdit ettiler. Benim neden eylem yaptığımı bilmeyen insanlar bile gelip saldırdı. İHD’de basın açıklaması düzenleyerek başıma bir şey gelirse bundan Zeytinburnu Belediyesi’nin sorumlu olduğunu söyledim. Bu açıklamadan sonra saldırılar ve aramalar bitti. Susarsak daha çok üzerimize geliyorlar. Bunun için susmamak, haksızlığa karşı gelmek gerekiyor” diye belirtti. Yalnızca muhalif olduğu için işsiz kaldığını ve saldırılara maruz bırakıldığını ifade eden Güngördü, “Sicil kaydımda hiçbir şey yok. Suç işlediğime dair en küçük bir şey göstersinler, bugün eylemimi bitiririm” dedi.

Talebine karşılık vermediğini vurgulayan Güngördü, “Her eylemimde bana ve binlerce işçiye haksızlık yapıldığını ısrarla anlatmaya çalıştım. Anlatamadım. Hukuki yollara başvurdum. İşe iade davası açtım. 25 Haziran’da sonuç geldi. Mahkeme beni haklı buldu. Bunun üzerine beni işe çağırdılar. Bir saat çalıştıktan sonra tekrar ihraç ettiler. Bu kez ‘Mahkeme kararını uygulayın’ diye eylemler düzenledim. Adalete olan inancım kalmadı. Bu adaletsizliği herkese ve her yerde anlatmaya devam edeceğim” diye konuştu.

İşten atıldığı günden bu yana ekonomik zorluklar yaşadığını ifade eden Güngördü, “KHK ile atıldığım için hiçbir yerde iş bulamadım. Bir işyeri beni alırsa sanki örgüt üyesi çalıştırıyor imajı yaratmaya çalıştılar. Kimse işini riske atmamak için işe almıyor. İşten çıkmadan evvel kredi çekmiştim. Ödeyemiyorum. Sabrım tükendi” dedi.

İşten atılan işçilerin sesi olmak ve yeniden işine geri dönebilmek için eylemlerine devam edeceğinin altını çizen Güngördü, “Bu kez Ankara’ya gitmek için yola çıktım. 1 Ekim’de Meclisi’n önünde basın açıklaması yapacağım. İşimi geri alana kadar da direnişimi sürdüreceğim. Vazgeçmeyeceğim” dedi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir