Gazetecilerin yargılandığı Redhack davası ertelendi

kategori:

Redhack’in ele geçirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştiren 6 gazeteci hakkında açılan davanın beşinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Redhack’in yayımladığı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştirdikleri için yargılanan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, Tunca Öğreten “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma”, Mahir Kanaat ise “Örgüt üyeliği” iddialarıyla suçlanıyor.

Duruşma savcısı, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmedilmesini talep etti. Daha sonra beyanları alınan sanık gazeteciler adli kontrollerin kaldırılmasını ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti verilen aradan sonra adli kontrollerin kaldırılması ve vareste tutulma taleplerinin reddine karar verdi. Duruşmaya mazeretsiz olarak gelmeyen ve haklarında vareste tutulma kararı bulunmayan Ömer Çelik ve Metin Yoksu’nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar verildi. Duruşma 8 Ocak 2019 tarihine ertelendi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir