Anasayfa / Haberler / Samsun’da işten atılan Makro Market işçileri tazminat hakları için yürüdü

Samsun’da işten atılan Makro Market işçileri tazminat hakları için yürüdü

Samsun’da Taze firmasına devredilen Makro Market’in şubelerinin kapanması ile işten çıkarılan 200’e yakın işçi tazminat haklarını istemek için Cumhuriyet Meydanı’ndan Bulvar AVM’ye kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “Samsun uyuma işçine sahip çık” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Makro Market önünde basın açıklaması yapan işçiler açıklamanın ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini Tez-Koop-İş Sendikası önünde sonlandırdı.

“Hiç bir zaman haklarımızı onlara bırakmayacağız”

İşçiler adına açıklamayı Samsun Tez-Koop-İş Başkanı Tarık Sayın yaptı. Sayın, işçilerin emeklerinin gasp edildiğini söyleyerek, hak arayışlarını hem hukuki olarak hem market önlerinde sürdüreceklerini belirtti. Sayın’ın konuşmasının devamı şöyle:

“İşçilerin bu hak arayışları noktasında olsun gerekli hukuksal boyutu olsun veya işe alınmaları noktasında olsun kıdem ve ihbar tazminatları noktasında olsun ne gerekiyorsa bizler bu süreci başlatmış bulunmaktayız. Bizler sadece hukuki süreçle kalmayacağız. Makro firmasının bizi dinlemesi gerekiyor. Çünkü bu saatten sonra bizleri mağaza önünde görecekler. Bundan sonra iki günde bir hatta her gün mağaza önlerinde olacağız. Haklarımız alınana kadar mağaza önlerinde olacağız. Biz şunu biliyoruz. Makro ve Taze firmasının organik olarak bağı olduğunu biliyoruz. Büyük şehirlerde metropollerde, çaldıkları ile inşaat sektörüne yatırım yaptıklarını da biliyoruz. Bizler hiçbir zaman haklarımızı onlara bırakmayacağız. Ne gerekiyorsa gerek sendikalar olarak gerek işçi arkadaşlarımızla birlikte zaman zaman sizlerin karşısına çıkacağız. Bu bir başlangıçtı. Biz kazanan kadar da devam edecek.” (Kaynak: sendika.org)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir