İş cinayetinde hayatını kaybeden Dilek Dayar için Sirkeci Büyük Postane önünde eylem

kategori:

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Haber-sen 4 Nolu Şube’nin çağrısıyla bugün saat 13.00’te Sirkeci Büyük Postane önende iş cinayetinde hayatını kaybeden restoratör Dilek Dayar için eylem gerçekleştirildi. Polisin ablukaya aldığı postane önünde “Kaza değil kader değil cinayet” yazılı pankart açan eylemciler adına burada basın açıklaması okundu.

Açıklamaya “Kokuşmuş anlaşmalarla işçiyi, işçi güvenliğini adeta patronların insafına bırakarak günde üç inşaat işçisine mezar olan bu seri cinayet sektöründe bir işçi arkadaşımızı daha alınmayan tedbirler ve uygulanması dahi gereksiz görülen yönetmelikler yüzünden kaybettik” ifadeleriyle başlandı.

Basın açıklamasında, Dayar’ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin bilgi verilerek “İşçi arkadaşlarımız havanın rüzgarlı olduğunu belirtmesine rağmen, firma tarafından çalışmaya devam etme kararı alınmıştır. Yağmurun bastırmasıyla içeri geçmek isteyen arkadaşımız Dilek Dayar, güvenlik halatının kısa olmasından dolayı halatı iskeleden çıkarmak zorunda kalmıştır. Dilek Dayar, 20 metre yükseklikten zemine düşerek ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. İskele ile bina arasında güvenlik halatının bulunmamasının yanı sıra, iskelenin daha önceden sorunlu olduğu ve bu nedenle iskelenin üzerine bir iskele daha kurulduğu anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

23 yaşındaki restoratör Dilek Dayar 26 Temmuz’da Sirkeci’de tarihi PTT binasında çalıştığı iskeleden düşerek hayatını kaybetmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir