Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelleyen İsveçli aktivist hakkında soruşturma

Göteburg-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında yaptığı eylemle bir Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelleyen İsveçli aktivist Elin Ersson hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Göteborg Savcılığı internet sayfasından, ”Havacılık yönetmenliğini ihlal şüphesiyle soruşturma” başlığı ile yayınlanan açıklamada, pazartesi günü 52 yaşındaki bir Afgan mültecinin sınır dışı edilmesinin bir kadın yolcu tarafından durdurulduğu, söz konusu eylemin, havacılık kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma safhasıyla ilgili ayrıntının, henüz erken olması ve gizlilik ilkesinden dolayı paylaşılmayacağı ifade edildi.

Dagens Nyheter gazetesine konu hakkında açıklama yapan Ersson, ”Benim görevim ölüme gönderilen insanların sınır dışı edilmesini önlemek.” ifadelerini kullandı. Kendisine soruşturma açılması hakkında yorum yapmayacağını vurgulayan Ersson, bir avukatla iletişime geçtiğini söyledi.

Landvetter Havalimanı’nda pazartesi günü Göteborg- İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek Afgan mülteciyi taşıyan uçak, 21 yaşındaki İsveçli aktivist Elin Ersson’un eylemi nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı. Bazı yolcuların da destek verdiği eylem sonucu sınır dışı edilmek istenen Afgan mülteci, uçaktan alkışlar arasında indirilmişti.

İsveçli Aktivist THY uçağında yaptığı eylemle Afganistanlı mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir