Anasayfa / Haberler / İngiltere’de kadınlar ‘Sufrejet’in 100’üncü yıldönümü için yürüdü

İngiltere’de kadınlar ‘Sufrejet’in 100’üncü yıldönümü için yürüdü

İngiltere’de 100 bin kadın seçme ve seçilme hakkını kazanmak için verdikleri ‘Sufrejet (Suffragette) mücadelesinin’ 100’üncü yıl dönümünü kutlamak için sokaklara döküldü.

Birleşik Krallık’ın bünyesindeki İngiltere, İskoçya, Wales ve Kuzey İrlanda’da kadınlar, ‘Süfraget Hareketi’nin yeşil, beyaz ve mor renkli kıyafetlerine bürünerek, şarkılar, danslar ve sloganlar eşliğinde gösteriler düzenledi.

Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı Londra’daki yürüyüş Hyde Park’ta başladı, Trafalgar Meydanı’ndan Thames Nehrine kadar devam etti.

Londra’daki eylemde kadınlar, çalışma yaşamında daha çok yer alma isteklerini, “Kadının yeri yönetim kurulunda”, parlamentoda kadın-erkek eşitliği talebini de “Eşit koltuklar, eşit sesler” sloganları ile dile getirdi.

Belfast, Cardiff ve Edinburg’daki yürüyüşlere katılan binlerce kadınla birlikte ülke genelindeki gösterilere katılım 100 bini aştı.

Sufrajet adı dalga geçmek için verildi

“Sufrajet” 20. yüzyılın başlarında İngiltere’deki kadınların toplumda eşitlik ve oy hakkı için verdikleri mücadeleye verilen isim. Savaş sonucu oluşan işçi eksikliği, hem ABD`de hem de Birleşik Krallık’ta kadınların kamusal hayattaki birçok alandaki varlığını güçlendirdi. Bundan cesaret alan orta sınıf kadınlarının başlattığı süfrajet hareketi, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmelerini sağlayan güçlü bir mücadeleye dönüştü. Basın tarafından küçümsemek için verilen bu isim eşitlik isteyen güçlü bir kadın mücadelesinin sembolü oldu. (Kaynak: Euronews)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir