Anasayfa / Haberler / Diyarbakır Hapishanesi’nde İsyan

Diyarbakır Hapishanesi’nde İsyan

Ergani yolu üzerinde bulunan ve yeni açılan Diyarbakır Kampüs Açık Cezaevi’nde kalan 430 hükümlü cezaevi idaresinin uygulamalarına karşı isyan etti. Cezaevine çok sayıda polis sevk edilirken, aileler de yolu trafiğe kapattı.

Diyarbakır Ergani yolu üzerinde bulunan Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde yanında yapımına başlanan ve bu yıl açılan Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda bulunan Kampus Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan 430 hükümlü, cezaevi idaresinin uygulamalarına karşı isyan etti.

Sabah sayımına geç gelen gardiyanların hükümlüleri tehdit etmesiyle başlayan isyanda, hükümlüler uygulamaları protesto etmek için hafta sonu yapılan görüşe çıkmadı.  Hükümlülerin tepkisi üzerine gardiyanlar idare binasına çekildi. Cezaevi bahçesinde bekleyen hükümlüler ise, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Görüş için cezaevi önüne gelen aileler, yakınlarına destek için cezaevinin önündeki yolu trafiğe kapattı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi ve zırhlı aracın sevk edildiği cezaevinde gergin bekleyiş devam ediyor.

Polisler, cezaevi önünde bekleyen aileleri uzaklaştırdı. Polisin hükümlülere saldırı hazırlığında olduğu öğrenildi.

Hükümlü ve ailelerinin cezaevindeki bekleyişi devam ediyor. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir