Torino Anarşist Federasyonu hızlı tren projesine karşı eylem düzenledi

İtalya’da faaliyet yürüten İtalya Anarşist Federasyonu’na (FAI) bağlı Torino Anarşist Federasyonu 19 Mayıs günü eylem düzenledi.

Meydan Haber’in haberine göre 28 yıldır gündemde olan projeye yerel halk tepki gösteriyor. Proje ile savaştan kaçan göçmenlerin sınırdan geçişlerin daha da zorlaşacağı, Romanların yaşadıkları yerlerden tahliye edilecekleri ve güzergahın tamamlanmasının ekolojik yıkıma yol açacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde İtalya hükümetiyle Torino bölgesi için geçerli olacak sözleşmelerin imzalanmasının ardından, Torino Anarşist Federasyonu bir yürüyüş gerçekleştirdi ve konuyla ilgili bir bildiri yayınladı.

Bildiride “Süper hızlı trene karşı mücadele, kapitalizmin şiddet mantığına, kaynakların ve insanların sömürülmesine karşı da bir mücadeledir. Göçmenlerle, ezilenlerle, fabrikalarda çalışan işçilerle, evlerinden tahliye edilenlerle, anti-faşistlerle birlikte dayanışma içerisinde verilen bir mücadele.  (…) Şimdi biz bir dönüm noktasındayız, hadi doğru olanı seçelim hepimiz doğrunun ne olduğunu biliyoruz.” denildi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir