Gazze’de elçilik protestolarında katliam: Onlarca eylemci hayatını kaybetti

kategori:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı sonrası ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasına tepki olarak Filistinliler sokağa çıktı. Eylemlerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

Protestolara yüz bini aşkın Filistinli’nin katıldığı bildirilirken, sınır boyunca Filistinliler ile İsrail askerleri arasında, çatışmalar yaşandı. İsrail askerleri eylemcilere karşı gerçek mermi ile saldırarak katliam gerçekleştirdi. Filistinli yetkililer, protestolarda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu şu ana kadar 52 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerden birinin 12 yaşındaki bir çocuk, bir diğerinin 21 yaşındaki bir Filistinli genç olduğu belirtildi. Protestolarda yaralanan Filistinli saysı da bine yaklaştı. Filistin Kızılayı yaralılardan en az 253’ünün gerçek mermiyle vurulduğunu açıkladı.

Eylemler Filistinliler’in İsrail devletinin 1948 yılında bağımsızlığını ilan etmesi ve ertesinde evlerini terketmeye zorlandıkları 15 Mayıs Nakba (Felaket) Günü’nü anmak amacıyla düzenleyeceği gösterilerin öncesine denk geliyor.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir