Savaşa karşı çıktıkları için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine işkence

yazar:

kategori:

19 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtan faşistleri “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” diyerek kovan üniversiteliler gözaltına alınmalarının ardından tutuklanan öğrencilerin avukatları yaptıkları açıklamada müvekkillerinin işkenceye maruz kaldığını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin avukatları Metin Sezgin ve Sema Özdemir, öğrencilerle hapishane yaptıkları görüşmelerin ardından maruz kaldıkları işkenceyi yaptıkları yazılı açıklama ile duyurdu.

Avukatlar açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“12.04.2018 tarihinde kampüsten gözaltına alınıp 14.04.2018 günü tutuklanan biri Ekonomi diğer Sosyoloji bölümünde okuyan iki öğrenci; cezaevi görüşmesinde, hem Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsün karşısındaki otoparkta (Bu otoparkın ekspres işkencehaneye dönüştürüldüğünü başka mağdurların anlatımlarından da biliyoruz) hem de Vatan’da ağır dayağa ve küfürlü aşağılamaya maruz kaldıklarını beyan ettiler.”

Açıklamanın devamında iki öğrencinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde farklı zamanlarda ikişer defa yüzleri duvara dönük ve çıplak halde, 15-20 dakika boyunca “çök-kalk”a tabi tutuldukları belirtilerek şunlar açıklandı:

“Yine çıplak halde dayak biçiminde işkenceye maruz kaldıklarını ve bir kötü muamele biçimi olarak küfür ve aşağılamanın sürekli devam ettiğini aktardılar. ‘Afrin’i s.ktik, burada da sizi s.keceğiz’n ‘Şehitlerimizi sevmiyor musunuz … çocukları?’ gibi küfürlerin yaygın şekilde kullanıldığı mağdur öğrenciler tarafından beyan edildi. Rutin hekim muayenelerine emniyet görevlilerinin de eşlik ettiği, emniyet görevlilerinin muayene odasında bizzat bulunduğu ve muayeneye müdahale ettiği kayıt altına alındı.”

Avukatlar açıklamalarının sonunda öğrenci müvekkillerinin yaşadığı insanlık dışı muamele ve işkenceye karşı hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. (Kaynak: sendika.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir