Üniversitelerin bölünmesine karşı eylemler sürüyor

Üniversitelerin bölünmesine karşı yapılan eylemler 4. gününde de devam etti. Dün polis bariyerleri tarafından kapatılan ve abluka altına alınan öğrenciler tarafından aşılarak geçilen İstanbul Üniversitesi ana kapı önü bugün öğrencilere açıktı. İletişim Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden öğrenciler bir araya gelerek yürüyüş ile ana kapı önüne geçti. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Hukuk Fakültesi de alana giriş yaptı. Alanda ilk olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden öğrencilerin yazdığı şarkı coşkulu bir şekilde söylenmesinin ardından Siyasal, Orman ve Hukuk fakültelerinden öğrenciler söz alarak fakülte bildirilerini okudular.

Hemşirelik Fakültesi’nin dekanı Prof. Dr. Sevim Buzlu da söz alarak öğrencilerin taleplerinin arkasında olduğunu ve İstanbul Üniversitesi’nin bir bütün olarak kalması gerektiğini ifade etti. Şenlik havasında geçen eylemde öğrencilerin hazırladığı birçok şarkı söylendi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden öğrenciler bandolar ile “Güzel günler göreceğiz çocuklar” ve “Çav Bella” şarkılarını söyledi. Ardından alana müzik grubu Bandista geldi. Coşkulu bir şekilde geçen şenliğin ardından bütün fakülteler kendi yerel forumlarını yapmak üzere dağıldı. Eylem boyunca “Rektör istifa!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Yaşasın öğrenci dayanışması!” sloganları atıldı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir