Anasayfa / Haberler / İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın sponsor olması nedeniyle yönetmen, yapımcı ve oyunculardan İstanbul Film Festivali’ne boykot

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın sponsor olması nedeniyle yönetmen, yapımcı ve oyunculardan İstanbul Film Festivali’ne boykot

İKSV’nin düzenlediği İstanbul Film Festivali’nin bu yılki sponsorları arasında,  ARTISRAEL adlı kurum aracılığıyla İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın da bulunması üzerine İKSV’den sponsorluk ilişkisinden vazgeçmesi ve festivale katılan yönetmenlere filmlerini festivalden çekmelerine yönelik yaptığı çağrı karşılık buldu.

BDS Türkiye’nin yayımladığı açıklamaya göre İKSV henüz çağrıya karşılık vermese de yönetmen ve oyuncular çağrıya yanıt verdi. Önce Annemarie Jacir’in yönetmenliğini yaptığı Düğün Davetiyesi/Wajib filmi festivalden çekildi. Festivale katılması beklenen filmin ekibi seyahatlerini iptal etti. Filmin yapımcısı Ossama Bawardi de konuk olduğu Köprüde Buluşmalar’a aynı gerekçeyle katılmayacağını açıkladı. Ardından, Filistinli yönetmen/yapımcı May Odeh de, İsrail’in sponsorluğu sebebiyle, Köprüde Buluşmalar’a katılmayacağını Facebook sayfasında açıkladı. Odeh, “Böyle bir festivalin sporsorluk için savaş suçları işleyen bir ülkeyle işbirliği yaptığına inanamıyorum” diyor.

“İsrail ordusu masum insanlara ateş ederken festivalinize yapacağım ziyareti iptal ediyorum”

“Düğün Davetiyesi”nin başrol oyuncusu Mohammad Bakri ise, mektubunda, “İsrail’in İstanbul Film Festivali’yle resmi işbirliğinin sonucu olarak, özellikle Gazze’deki son Kara Cuma günü, İsrail ordusu masum insanlara ateş ederken festivalinize yapacağım ziyareti iptal ediyorum. Gelmem çok ayıp olurdu. Ancak Festival’in İsrail sponsorluğunu reddetmesi halinde gelebilirim” diyor. (Kaynak: sendika.org)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir