Açlık grevindeki vegan-anarşist tutsak Osman Evcan’la dayanışma çağrısı

yazar:

kategori:

Silivri Kapalı Cezaevi’nde tutulan vegan-anarşist tutsak Osman Evcan, 26 Mart’tan bu yana açlık grevinde olduğunu duyurdu. Evcan Yeryüzüne Özgürlük Derneği’ne gönderdiği mektupta kendisine psikolojik baskı uygulandığını ve yiyeceklerine zararlı madde katıldığını, bu konudaki yazılı şikayetlerinin karşılıksız kalması sebebiyle bu eylemi yapmaktan başka çıkar yol bulamadığını belirtti.

Yakında 60 yaşına basacağını ve grevin ilk haftasında nefes zorlukları ve kalp sıkışmaları yaşamaya başladığını belirten Evcan “Ancak bu eylem benim için varoluşsaldır. İfşa etmeseydim kendime olan saygımı yitirirdim. Sonu ölümle sonuçlansa bile taleplerimin arkasındayım.” İfadesini kullandı. Evcan eylemini sonlandırmak için kendisine psikolojik yıldırma yöntemleri uygulayan cezaevi çalışanlarına karşı soruşturma başlatılmasını, içine zararlı madde katılmamış sağlıklı vegan yemekleri düzenli alabilmeyi ve diğer mahkumlarla spor yapma, sohbete çıkma, atölyelere katılma gibi yasal haklarının geri verilmesini talep ediyor.

Öte yandan Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Osman Evcan’a mektup göndererek destek olma ve onun taleplerini faksla cezaevi yönetimine iletme çağrısı yaptı. (Kaynak: http://yeryuzuneozgurluk.blogspot.fr)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir