Berkin Elvan polis kuşatması altında anıldı: En büyük katil, en büyük koltukta

Okmeydanı’nda Gezi Parkı direnişi döneminde, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 4’üncü yılında Mezarı başında anıldı. Berkin Elvan’ın katilinin net olarak belli olduğunu belirten baba Sami Elvan, “En büyük katil, en büyük koltukta. Üstüne basarak söylüyorum. “Emri ben verdim” dedi. “Benim polisim destan yazdı” dedi. Benim çocuğumun katili budur. Emri sen verdiysen sensin katil. Ne zaman yargılanacak bu kişiler?” diye sitem etti.

Gezi Parkı direnişi döneminde, Okmeydanı’nda evinden ekmek almaya çıkıp polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 4’üncü yılında mezarı başında anıldı. Berkin Elvan’ın naaşının bulunduğu Feriköy Mezarlığı’nda polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. . Anmaya, aralarında Gülsuyu’nda öldürülen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray ile Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ve Barbaros Şansal’ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anmaya katılan Gazeteci Elif Ilgaz, Berkin Elvan ölümsüzdür” pankartı taşıyan bir gencin gözaltına alındığını ve Berkin’in resimlerine el konulduğunu duyurdu. (Kaynak: Cumhuriyet)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir