Anasayfa / Haberler / Faşist Altın Şafak Üyeleri Atina’da İki Sosyal Merkeze Saldırdı

Faşist Altın Şafak Üyeleri Atina’da İki Sosyal Merkeze Saldırdı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Faşist Altın Şafak Partisi üyeleri tarafından dün gece iki sosyal merkeze saldırı düzenlendi. Kask takan ve meşaleler taşıyan yaklaşık on faşist tarafından Favela Sosyal Merkezi’ne düzenlenen ilk saldırıda beş kişi yaralandı. Yaralananlardan birinin Altın Şafak üyelerinin katlettiği anti faşist rapçi Pavlos Fyssas’ın ailesinin avukatı E. Tombatzoglou olduğu belirtildi.

Olaya şahit olanların anlattıklarına göre, faşistler sosyal merkeze yere birden bire geldiler, küfürler ve tehditler savurarak önlerine gelen herkese ve her şeye saldırdılar. Saldırganların olay yerinden ayrılırken “Kan, onur, altın şafak” diye slogan attıkları ifade edildi.

Bu saldırıdan bir kaç saat sonra ise yine Atina’nın Koukaki bölgesinde bulunan “Panaitoliou 21” isimli sosyal merkez faşistlerin saldırısına uğradı. Sosyal merkezin bulunduğu binanın önüne gelen faşist grubun bir pencereyi açarak binayı ateşe vermeye çalıştığı, bunu başaramayınca binanın girişine gaz attıları ve burayı ateşe verdikleri öğrenildi. Daha sonra tuğlayla saldıran faşist grup binada bulunan antifaşistlerin direnişi ile uzaklaştırıldı. Antifaşistlerin direnişi sayesinde bu saldırıda yaralanan olmadı. (Kaynak: Enough is Enough)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir