Anasayfa / Haberler / Kadıköy ve Avcılar’da Efrin eylemine polis saldırdı

Kadıköy ve Avcılar’da Efrin eylemine polis saldırdı

Barış Bloku, Efrîn’e yönelik gerçekleştirilen işgal operasyonunu protesto etmek için Kadıköy Altıyol’da ve Avcılar Marmara Caddesi’nde yapılmak istenen eylemlere polis izin vermedi.

Kadıköy Altıyol’da toplanan kitleye polis müdahale etti. Polis, Altıyol’da toplananları Süreyya Operası önüne kadar sürdü. Çevrede bulunan kafelerde oturanlara da müdahale eden polis kitlenin dağılmasını istedi.

Dağılan kitleden bir grup Altıyol’da tekrar bir araya geldi. Burada toplananlar “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Yaşasın Efrin direnişi” sloganları attı. Polis slogan atan kitleye saldırdı.

Polisin saldırısında aralarında Suruç gazisi Koray Türkay’ın da olduğu en az 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara polis aracında işkence yapıldığı, bir kişinin kolunun kırıldığı öğrenildi.

Ara sokaklarda tekrar toplanan kitle “Kürt halkı yalnız değildir”, “Katil polis sokaktan defol”, Yaşasın Efrin direnişi” sloganlarla yürüyüş düzenledi. Bir süre alkış ve zılgıtlarla yürüyen kitleye polis saldındı. Saldırıda gözaltına alınanların olduğu bildirildi.

AVCILAR’DA 4 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Barış Bloku’nun çağrısıyla Avcılar’da bir araya gelen kitleye basın açıklaması için izin verilmedi. Polis daha sonra sokakta gezen 4 kadını gözaltına aldı. (Kaynak: ETHA)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir