Yeni Delhi: Üniversite öğrencileri metro istasyonunu işgal etti

kategori:

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de değişik üniversitelerden öğrenciler ulaşıma yapılan zammı protesto etmek için Vishwavidyalaya metro istasyonunu bloke ettiler.

Thehindu.com”un aktardığına göre eylemcilerin “Occupy Vishwavidyalaya” adını verdikleri protesto “Tüm Hindistan Öğrenciler Birliği” AISA’nın çağrısıyla gerçekleştirildi.

Eylemcilere müdahale etmek için yığınak yapan özel polis ekipleri karşısında öğrenciler sloganlar attılar. Ve ‘delhi Metro’ temsilcisiyle görüşmek istediklerini belirttiler. Gelmediğini görünce Metro önündeki yolu trafiğe kapattılar. Bunun üzerinde ‘Metro temsilcisi’ gelerek öğrencilerle görüşmek zorunda kaldı. Eylemciler, toplu ulaşımda öğreniclere uygun bir tarifenin uygulanması yönündeki taleplerini temsilciye ilettiler ve eğer 1 hafta içinde gerekli adımlar atılmazsa hükümet binaları önünde eylemler örgütleyeceklerini bildirdiler.

Ülkenin uzak yerlerinden gelen öğrenciler üniversite bünyesinde yeterli pansiyon olmadığından, kampüsden uzak semtlerde kalmak zorunda kalıyorlar. Metro ulaşımı bu yüzen çok önemli. Emekçi çocuklarının zaten sınırlı olan bütçeleri yeni zamları kaldıramıyor.

Eylemci öğrenciler “Hükümet başkentteki hava kirliliğinin arttığı bir dönemde, toplu taşıma araçlarına ulaşımı kolaylaştıracağı ve teşvik edeceği yerde ulaşılamaz hale getiriyor!” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir