Anasayfa / Haberler / Berkin Elvan Davasının 4. Duruşması Görüldü: Devlet Katillerini Korumaya Devam Ediyor

Berkin Elvan Davasının 4. Duruşması Görüldü: Devlet Katillerini Korumaya Devam Ediyor

Berkin Elvan davasının 4. duruşması bugün İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava öncesi, adliye çevresinde polis yığınağı yapıldı.

Elvan’ın vurulma anına ilişkin görüntülerin gönderildiği Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) raporunu mahkemeye sundu. Tanıkların dinlenilmesinin ardından TÜBİTAK raporunda yer alan görüntüler izletildi. Berkin Elvan’ın vurulma anı gösterildiği sırada annesi Gülsüm Elvan “Katiller” diye bağırdı. Rahatsızlanan Elvan kısa süreliğine dışarı çıkarıldı.

TÜBİTAK raporuyla ilgili söz alan, Elvan ailesinin avukatlarından Çiğdem Akbulut, görüntülerde sanık polis Fatih Dalgalı’nın ZET ile ateş etmesinin ardından Elvan’ın yere düştüğünün göründüğünü söyledi ve “Berkin vurulduktan sonra 18 saniye içinde aynı noktaya beş atış daha yapılıyor. Aynı noktaya defalarca atış yapılması olası kast değil kasten öldürme suçudur.” diye konuştu.

Mahkeme Elvan ailesinin avukatlarının, sanığın tutuklanması yönündeki talebini reddetti. Ayrıca davanın tanıkları Cahit Turan, Celal Büyük ve Cemal Aksoy’un zorla getirilmesine karar verildi. Dava 27 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

Berkin Elvan gezi direnişi esnasında, 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı’ndaki evinin yakınlarında polis tarafından atılan ve başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle ağır yaralanmıştı. Hastanede 269 gün boyunca yaşam mücadelesi veren ve 16 kiloya kadar düşen Elvan, 11 Mart 2014’te , 15 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Berkin Elvan soruşturması, ölümünden sonra başlamış ama bugüne kadar çeşitli gerekçelerle uzatılmıştı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir