Anasayfa / Haberler / Almanya’da Aşırı Sağcı AfD’ye Karşı Eylemlere Polis Saldırdı, Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Almanya’da Aşırı Sağcı AfD’ye Karşı Eylemlere Polis Saldırdı, Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Hannover’deki AfD’nin (Alternative für Deutschland – Almanya için Alternatif) parti konferansına karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine polis saldırdı. Protestocular, parti toplantısına erişimi engellemek için Cumartesi günü (2 Aralık) sabah saat 6’da toplanmaya başladı. Eylemciler AfD’nin parti konferansını düzenlediği Hannover Konferans Merkezi’ne ulaşımı engellemek için çeşitli yol ayrım noktalarında bir araya geldiler.

Antifa grupları, sendikalar, gençlik örgütleri tarafından beş noktada ırkçlıkı ve kapitalizm karşıtı gösteri düzenlendi. Sıcaklığın donma noktasına yakın olmasına rağmen, polis protestocuları dağıtmak için tazyikli su kullandı. Kendini zincirlenen bir protestocu, polis tarafından sürüklenirken bir bacak kırıldı. 10 protestocu gözaltına alındı.

Protesto eylemleri AfD konferansının bir saatlik gecikmesine yol açtı. Bu yılın Eylül ayında gerçekleşen Bundestag seçimlerinde AfD, yürüttüğü göç karşıtı ve İslam karşıtı kampanyayla oylarını % 13’e çıkardı. CDU (Angela Merkel’in partisi) ve SPD’den (sosyal demokratlar) sonra, Bundestag’daki üçüncü en büyük parlamento grubu oldu. (Kaynak: Libcom)

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir