Nuriye Gülmen tahliye edildi, Acun Karadağ ve Semih Özakça’nın beraatlerine karar verildi

yazar:

kategori:

KHK ile işten atılan 268 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın 6. duruşması bugün (1 Aralık) Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görüldü. Nuriye Gülmen yine duruşma salonuna getirilmezken,  tutulduğu Numune Hastanesi’nden SEGBİS yolu ile bağlandı. Duruşmada Yaprak Yılmaz, Veli Saçlık ve Mahmut Konuk tanık olarak dinlendi.

Daha sonra söz alan Semih Özakça “Ben talimatı vicdan örgütünden aldım. Talimatı öğrencilerimden aldım. Onlar gözyaşı dökerken, söz verdim geri döneceğim diye” ifadelerini kullandı. Nuriye Gülmen ise “Bana henüz savunmamı vermemiş olmama rağmen ısrarla tanık beyanları ve mütalaaya karşı beyanlarımı sormanızı anlamıyorum. Üç duruşmadır bu böyle, bana SEGBİS’i dayatıyorsunuz, ben bu şekilde savunma vermek istemiyorum” dedi.

Savcı, bir önceki celsede olduğu gibi Nuriye Gülmen’in delilleri karartma şüphesinin kalmaması ve kaçma şüphesinin olmaması gerekçesi ile adli kontrol talebi ile tahliyesini istedi. Verilen aranın ardından Mahkeme heyeti kararını açıkladı. Nuriye Gülmen’in örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay cezasına çarptırılmasına ve tahliyesine karar verildi. Acun Karadağ ve Semih Özakça’nın ise tüm suçlardan beraatlerine karar verildi. Mahkeme 4 gün önce gerçekleşen duruşmada tahliye talebini reddetmişti.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir