Özakça’nın tahliyesine Gülmen’in tutukluluğunun devamına karar verildi

kategori:

KHK ile işten atılan ve 226 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın 3. duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü. Nuriye Gülmen “sağlık durumu” bahanesiyle bu duruşmaya da getirilmezken Semih Özakça ise tekerlekli sandalye ile geldi.

Duruşmada Berk Ercan isimli polis tanığı konuştu. Acun Karadağ ve Semih Özakça hakkında “örgüt bağı var mı bilmiyorum” diyen Ercan, Nuriye Gülmen’le ilgili de somut bir beyanda bulunmadı. Gülmen’in, açlık grevini kendisinin başlattığını söyleyen Ercan “örgüt talimatı olduğu konusunda bilgim yok” dedi. Sonrasında Semih Özakça’nın konuştuğu duruşmaya ara verildiği esnada cezaevi kampüsü dışında bekleyenlere polis TOMA ile saldırdı. Ayrıca bir kişi dışarıda bekleyenleri provoke etmeye çalıştı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Semih Özakça’nın elektronik kelepçe koşulu ile tahliyesine karar verilirken, mahkemeye getirilmediği için savunması alınmayan Nuriye Gülmen’in tutukluluğunun devamına kararı verildi. Mahkeme heyeti duruşmanın 24Kasım’a ertelenmesine karar verirken, Avukatların Nuriye Gülmen’in sağlık durumu nedeniyle daha erken bir tarihte duruşma yapılması ısrarı sonrasında duruşma günü 17 Kasım olarak belirlendi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir