Adana ve İstanbul’da sayacıların direnişi kazanımla sonuçlandı

Saya işçileri Adana’dan sonra İstanbul’da da kazandı. Adana’da 6 Eylül’de iş bırakmışlar, birkaç gün sonra da talepleri kabul edilmişti. Onlar şimdi bu örgütlenme ve birlikte eylem yapmanın yarattığı kültürle derneklerini kurarlarken, pazartesiden itibaren parça başı ücretlerine zam yapılması talebiyle iş bırakan sayacıların da taleplerinin kabul edildiği öğrenildi.

İstanbul’daki sayacılar İkitelli ve Merter’den gelerek onlarca sayacı atölyesinin bulunduğu Güneşli’de bir yürüyüş yapmışlar, yürüyüşte taleplerini bir kez daha yinelemişlerdi.

Yapılan eylemler sonuç verdi ve bugün Ayakkabı Sanayiciler Derneği, Ayakkabıcılar Odası, Sayacılar Odası ve federasyon yetkilileri ile İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaflar Odası arasında yapılan görüşmede anlaşmaya varıldığı açıklandı.

İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaflar Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu, protokolün imzalandığını, pazar günü (yarın) de işbaşı yapılacağını belirterek, süreci takip etmek için komisyon oluşturduklarını, talep ettikleri zammı alacaklarını söyledi.

Antep’teki sayacıların eylemleriyse devam ediyor. (Kaynak: Alınteri)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir