ABD’de Anti Faşistler Irkçıların Eylemlerini Engelledi

Faşistlerin geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri düzenlemek istedikleri iki eylem, binlerce anti faşist tarafından engellendi.

Cumartesi günü binlerce kişi San Francisco’da toplanacak olan faşistleri engellemek için bir araya geldi. Eylemlerinin yerel yetkililer tarafından yasaklanması üzerine, faşistler kapalı bir yerde basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldılar.

Faşistler tarafından Kaliforniya eyaletinde yer alan Berkley şehrinde düzenlenmek istenen bir başka eylem de anti faşistler tarafından durduruldu. Faşist grubun “Amerika’da Marksizme Hayır” sloganıyla düzenlemek istediği eyleme karşı, eylemin düzenleneceği parka çıkan yollarda binlerce anti faşist bir araya geldi. Kara Blok’un önünü çektiği ve “Charlottesville’in intikamını al, Topluluğunu Koru” pankartının arkasında toplanan binlerce kişi parka yürüyüş düzenledi. Polisin engelleme çabalarına ve saldırı tehditlerine rağmen anti faşistler Park’ın içine girerek burada bulunan faşistleri dışarı kovdu.

San Francisco ve Berkley’deki kitlesel eylemlerin yanı sıra New York ve Ohio’da da anti faşistler tarafından eylemler düzenlendi.

Yeryüzü Postası

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir